matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie korzystając z tablic, wykaż że:
basssik:
√
6
sin15*+tg30*cos15*=
3
27 lut 10:01
ICSP:
tam jest razy czy plus przed tangensem?
27 lut 10:50
basssik:
plus.
27 lut 14:48
Bogdan:
sin30
o
√
2
√
3
sin15
o
+
cos15
o
=
/ * cos30
o
cos30
o
3
√
2
√
3
√
3
sin15
o
cos30
o
+ sin30
o
cos15
o
=
*
3
2
√
2
√
2
√
2
sin(15
o
+ 30
o
) =
⇒
=
co należało wykazać
2
2
2
27 lut 15:35