matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
tomek:
(n - 1)! / n! = 1 / n Czy ktoś wie jak to można rozpisać?
9 lut 17:16
pinokio:
ja wiem. (n-1)! ( n-1)! 1 L= --------- = --------------- = ----- L=P n! (n-1)! *n n
9 lut 17:18
tomek:
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź : )
9 lut 17:21