??
Hania: Przekatna prostopadloscianu jest nachylona do plaszczyzny podstawy pod katem 45 stopni.
Krawedzie podstawy maja dlugosc 3 i 4 . Oblicz objetosc bryly.
26 lut 20:55
dero2005:

d
2 = 3
2+4
2 = 25
d = 5
hd = tg 45
o = 1
h = d*1 = 5
V = 3*4*h = 3*4*5 = 60
26 lut 21:14
Noah:

α=45
o
liczymy d
z pitagorasa po przeksztalceniu d=
√16+9=5
liczymy bok c
c=d
V=abc=abd=3*4*5=...
26 lut 21:16
jk: Przekątne prostopadłościanu jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 45 stopni
.Krawędzie podstawy mają długości 3 cm i 4cm .Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość
tego prostopadłościanu .
27 lis 09:48