Funkcja wykładnicza
Waldus: Robie zadania z funkcji wykładniczej nie gniewajcie się jak będe zadawać proste pytania
Jak będzie wyglądać wykres funkcji f(x)=2x+2, a jak f(x)=−2x+2?
26 lut 19:33
Trivial:
f(x) = 2x + 2:
Ten wykres to wykres 2x przesunięty o wektor (0, 2).
f(x) = −2x + 2:
Ten wykres to wykres 2x odbity względem osi Ox, a potem przesunięty o wektor (0, 2).
26 lut 19:38
Waldus: czyli f(x)=2x+2 ma punkt wspólny z osią Oy w punkcie (0,3) ?
26 lut 19:40
Waldus: bezmyślnie zadałem to pytanie

Wystarczyło policzyć
26 lut 19:41