matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
michał:
Jedno rozwiązanie ma równanie: A.2−Ix+5I=2 B.Ix+5I+4=3 C.5−Ix+5I=2 D.Ix+5I−1=3 Wiem,że to będzie A., ale proszę o wyjaśnienie
26 lut 18:14
maciek:
−/x+5/= 2−2 /:(−1) /x+5/=0 x+5=0 −−−−1 rozwiązanie
26 lut 19:27