matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdz wzór funkcji liniowej
Kasiek:
Znajdz wzór funkcji liniowej, której wykres zawiera punkty A=(3,7), B=(−2,−8)
26 lut 17:55
Trivial:
k: (y − y
A
)(x
B
− x
A
) = (x − x
A
)(y
B
− y
A
)
26 lut 18:02