matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji w punkcie x0= 2
pomocy:
1
f(x)=
x
26 lut 17:39
Kinga:
Obliczasz f'(x), f'(x
0
), f(x
0
). Następnie podstawiasz do wzoru y=f(x
0
)+f'(x
0
)(x−x
0
).
26 lut 17:59