matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz własności pozostałych funkcji trygometrycznych kąta ostrego α
okti:
tgα = 2
√
2
26 lut 16:26
M4ciek:
Podstaw i wylicz ctg α : tg α * ctg α = 1 Wylicz sin α i cos α z ukladu rownan : sin
2
α + cos
2
α = 1
sin α
2
√
2
=
cos α
26 lut 16:28