matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wlasnosci fukcji trygometrycznych
okti:
tg(90° − α) =
7
24
26 lut 16:23
ICSP:
7
ctg α =
= ctg β
24
24
tgα =
= tg β
7
24
sinα =
= sinβ
25
7
cosα =
= cosβ
25
26 lut 16:25
ICSP:
Poprawię:
7
ctg α = tg β =
24
24
tg α = ctg β =
7
24
sin α = cos β =
25
7
cos α = sin β =
25
26 lut 16:26