matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odległość punkty od prostej
Kaśka.:
Oblicz odległość między prostymi równoległymi k i l, jeśli k: 2x + 9 = 0 , l: −3x + 7 = 0.
26 lut 16:03
M4ciek:
IC − DI
d =
√
A
2
− B
2
I9 − 7I
d =
√
2
2
+ (−3)
2
2
d =
√
4 + 9
2
√
13
d =
13
26 lut 16:14
Kaśka.:
dzieki!
26 lut 16:33