matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
Madz93:
O funkcji liniowej wiadomo, że f(2)=3 oraz, że do wykresu tej funkcji należy punkt P=(−3,−17). Wyznacz wzór funkcji f
26 lut 15:43
Bogdan:
−17 − 3
y = ax + b, a =
= 4, y = 4(x − 2) + 3 ⇒ y = 4x − 5
−3 − 2
26 lut 15:51