Pilne. Potrzebuję wiedzieć przed spr. Elementy geometrii analitycznej.
Kaśka.: Współczynnik kierunkowy prostej l jest równy 7. Prosta k jest prostopadła do prostej l i
przecina się z prostą l w punkcie O(0,0). Wyznacz równania ogólne prostych k i l.
26 lut 13:31
Artur. : obie przecinają sie w punkcie O(0.0) znaczy ze przechodzą przez początek układu współrzędnych
więc b=0
l : y=7x
| | −1 | |
prosta jest prostopadła jesli jej współczynnik jest odwrotny a= |
| |
| | 7 | |
26 lut 13:35
Kaśka.: dzięki wielkie!
26 lut 14:36
dero2005:
równanie ogólne:
l: 7x−y = 0
k: x + 7y = 0
26 lut 15:23
asia: sprawdź czy istnieje taka liczna a i b dla których wielomiany W(x) i P(x) są równe, jeśli W(x)=
2x3+(3a+1)x2+(b+2)x−4 P(x)=2x3+4x2+5x−4
6 kwi 18:45