matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tylko nie pamietam jakie było polecenie.... (1 klasa liceum)
FANTA:
3x−1
7−5x
+
=
x
2x
hmmmm
25 lut 23:52
M4ciek:
Moze polecenie bylo : Sprowadz wyrazenie do najprostszej postaci
3x − 1
7 − 5x
6x − 2
7 − 5x
6x − 2 + 7 − 5x
+
=
+
=
=
x
2x
2x
2x
2x
x − 5
=
2x
26 lut 10:37
ICSP:
x
+
5
2x
26 lut 10:42