przesuwanie funkcji
gośka : naszkicuj wykres funkcji f(x)=2x a następnie naszkicuj wykres funkcji g wiedząc, że g(x)=
f(−x) − 4
naszkicowałam f(x)=2x no i nie wiem co potem, wydaje mi się że powinnam odbić go względem osi
y i potem go przesunąć o 4 w prawo ale nie jestem pewna.
25 lut 23:36
ICSP: | | 1 | |
g(x) = 2−x − 4 = |
| x − 4 |
| | 2 | |
25 lut 23:38
ancymon: bardzo dobrze Ci sie wydaje co do odbicia, jednakze nastepnie nalezy przesunac go 4 jednostki w
dol a nie w prawo
25 lut 23:38
gośka : aaa i jeszcze muszę napisać do tego wzór ogólny funkcji g, a tego też za bardzo nie wiem.
25 lut 23:39
gośka : dzięki
25 lut 23:40
Eta:
g(x)= 2−x−4= (12)x −4
25 lut 23:42
ICSP: Boże jaką gafę machnąłem. Idę już spać,bo chyba nie myślę.
25 lut 23:43
Eta:
25 lut 23:45
ICSP: Dobranoc wszystkim.
25 lut 23:54