matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmm
hmm:
Wiesz, że log
2
a =
√
2
i log
2
b = −
√
2
. Zatem liczbą niewymierną jest: a) log
2
ab b) log
2
√
2
ab
log
2
a
c)
log
2
b
a
d) log
2
b
25 lut 21:07
Eta:
d)
25 lut 21:15
Eta:
a
d) log
2
= log
2
a − log
2
b=
√
2
+
√
2
=....
b
25 lut 21:18
hmm:
2
√
2
25 lut 21:27