matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parametr "a"
x:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2563.html
Dlaczego za x w f(x) podstawiamy Y pkt A, a nie x?
25 lut 19:51
Jack:
a
Dla A(
x
0
,
y
0
) przez który przechodzi funkcja
f(x)
=
mamy
x
a
f(x)
=y
0
oraz
x
=x
0
. Przyjrzyj się dobrze...
y
0
=
x
0
25 lut 19:57