matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
taaa
AROOOOOOOO:
W celu określenia,jak wysokie jest urwisko, harcerz upuścił z niego kamień, który uderzył o ziemię po 2 s.Obicz wysokość urwiska......
25 lut 19:31
Mila:
Moze tak
gt
2
h=
2
9,81m/s
2
*2
2
s
2
h=
2
h=9,61*2m
25 lut 20:01
Mila:
h=9,81*2m=19,62m
25 lut 20:02