lalalalalalalalallalallalllallalalaaaaaaaaaaaaaaaaa
Karolina: Gdzie jest blad w moim rozumowaniu?
Mam takie cos xx2.
No to inaczej to jest xx*x,a z wlasnosci poteg am*n=(am)n, no to wychodzi, ze
xx*x=xxx.
Czyli xx2=xxx.
A to jest napewno zle....
25 lut 19:27
Mila: (xx)x=xx*x=xx2 a nie xxx
25 lut 19:31
Ukasz: a podstaw sobie coś pod x...
np 3.
3
33 = 3
27 = 7625597484987
3
32 = 3
9 = 19683 − troszkę róznicy, prawda?
25 lut 19:40
Karolina: Ale np. 23*4 = (23)4
Czyli xx*x=(xx)x ................
25 lut 19:41
Mila: przyjrzyj sie dobrze co napisałaś ( 23)4=23*4 a nie 234
25 lut 19:45
Karolina: No tak juz widze

Dzieki
25 lut 19:58