matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań. :)
Lorew:
(2
3
)
−x
2
y−8x−8y+y
3
=1
1
(
)
−x
2
y+16x−16y+y
3
+2y
2
−2xy
=1
4
25 lut 18:55
Anka:
2
−3x
2
y−24x−24y+3y
3
=2
0
1
−x
2
y+16x−16y+y
3
+2y
2
−2xy
=
1
4
0
4
−3x
2
y−24x−24y+3y
3
=0 −x
2
y+16x−16y+y
3
+2y
2
−2xy=0 Dzielimy przez −3 pierwsze równanie x
2
y+8x+8y−y
3
=0 −x
2
y+16x−16y+y
3
+2y
2
−2xy=0 24x−8y+2y
2
−2xy=0
25 lut 19:16