matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
p
K:
Trzeci wyraz ciągu geometrycznego=8 a siódmy=1/2. Wylicz pierwszy wyraz i iloraz tego ciągu.
25 lut 18:54
ICSP:
a
3
= 8
1
a
7
=
2
a
7
= a
3
* q
4
. Dokończ sam/a.
25 lut 19:00