matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz styczną do krzywej
jaa:
wyznacz styczną do krzywej
x − 5
f(x)=
w punkcie x0=2
x
2
− 1
25 lut 18:50
Trivial:
y = f'(x
0
)(x − x
0
) + f(x
0
).
25 lut 18:55
jaa:
ooo dziękuję
To wszystko juz będzie Trivial?
25 lut 19:08