asdfghj
MuBay: Funkcja kwadratowa określona wzorem f(x)=x2+bx+c ma miejsca zerowe −2 i 3. Wskaż poprawne
wartości współczynników b i c
a. b=−1, c=−6
b. b=−2, c=−3
c. b=1, c=6
d. b=2, c=3
25 lut 15:46
Godzio:
Zapisz postać iloczynową: a(x − x1)(x − x2) gdzie a = 1 (współczynnik przy x2), x1 = −2,
x1 = 3 wymnóż i odczytaj
25 lut 15:48
kropek : skorzystaj z postaci iloczynowej .
a=1
czyli f(x)=a(x−x1)(x−x2)
a u nas w zad
f(x)=(x+2)(x−3) wymnoz i po kłopocie
25 lut 15:50
Myisha: f(x)=(x+2)(x−3)
f(x)=x2 − x −6
czyli b=−1 c=−6
25 lut 15:50