zad
:0: 3.Pewna osoba przespacerowała sie po półokręgu o promieniu R = 20 m.
Wyznaczyć wektor przesunięcia tej osoby oraz jej długość. Określić długość przebytej drogi.
Obliczyć wektor przesunięcia w przypadku, gdy spacerowicz obejdzie cały okrąg.
4.Chłopiec przebiegł 30 m na północ, 40 m w kierunku północno−wschodnim oraz 50 m na zachód.
Wyznaczyć długość i kierunek wektora przesunięcia w tym ruchu.
5. Punkt lezący na płaszczyźnie XY i mający współrzędne (x, y) mozna przedstawić jako punkt
końcowy wektora r = x + y. Pokazać,ze wektor przesunięcia cząstki, która przemieściła się
od (x1, y1) do (x2, y2) jest wektorem d = (x2−x1) +(y2−y1) . Narysować wektory r1 oraz r2
i zweryfikować graficznie, ze d = r2 − r1
25 lut 15:25
:0: 
?
25 lut 15:33
:0:
25 lut 20:12