;)
zosia: 2) Oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu, którego przekątna ma długość
9 cm.
i
25 lut 14:53
kropek : ze wzoru na przekatna w szescianie wyliczasz a
a potem podstawiasz do wzoru czego nie rozumiesz ?
25 lut 14:57
zosia: wszystkiego
25 lut 15:09
kropek : napisz jaki znasz wzor na przekatna szescianu
25 lut 15:14
zosia: V=a3
25 lut 15:16
kropek : V to jest objetosc ten tez sie przyda ale pozniej

jeszcze inny wzor jaki znasz ?
25 lut 15:17
zosia: 729?
25 lut 15:17
zosia: Pc=6a2
25 lut 15:18
kropek : kurcze nie znasz wzorow ...
wzor na przekątną szescianu to a √3
i teraz liczysz 9=a √3
z tego wylicz a
25 lut 15:22