:(
Karolina: Ile wynosi pochodna z ln 10 ?
25 lut 14:13
kropek : 0
25 lut 14:16
kropek : pochodna stałej jest rowna zawsze zero
25 lut 14:20
Karolina: | | 1 | |
A tu nie jest (ln x)'= |
| ? |
| | x | |
25 lut 14:36
Zimny: A gdzie Ty tu x widzisz?

ln 10 = 2.302585...
(2.302585..)' = 0
(1)'=0
(3)'=0
25 lut 14:38
kropek : nie bo za x wstawiłas juz 10 czyli to bedzie konkretna wartosc przynajmniej moim zdaniem
zobacz (ln10)`=(2.3026)`=0
25 lut 14:39
Karolina: | | 1 | |
A no w sumie  bo juz mi sie przez chwile wydawało, że (ln 10)'= |
|
|
| | 10 | |
Ale juz wiem o co kaman
25 lut 14:41
sss: pochodna z ln10: (ln10)'= 1/10 * (10)' = 1/10 * 0 = 0 bo za x wstawiasz 10 (pochodna ze stałej
=0, ale gdyby tam było np (ln2x)' = 1/2x * (2x)' = 1/2x * 2= 1)
31 gru 10:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
(ln 10)' = 0
ale: f(x) = ln x
31 gru 10:19
Barbo: sss co ty za głupoty tam wypisałeś ?

!
28 lis 07:30