| sinx | ||
f(x)=6x+ | ||
| x |
| sinx | ||
lim 6x+ | =1+ | |
| x |
| sinx | ||
lim 6x+ | =1− | |
| x |
| sinx | ||
lim 6x+ | =1+ | |
| x |
| sinx | ||
lim 6x+ | =1− | |
| x |
| sinx | 1 | |||
lim 6x+ | * | =6 | ||
| x | X |
| sinx | ||
lim 6x+ | −6x=1 | |
| x |
| sinx | ||
limx→0 6x + | = [6*0 + 1] = 1. | |
| x |
| sinx | 1 | |||
limx→+∞ 6x + | = limx→+∞ 6x + | *sinx = +∞. | ||
| x | x |
| sinx | ||
limx→−∞ 6x + | = −∞. | |
| x |
| sinx | ||||||||||||
a = limx→±∞ | = limx→±∞ 6 + | = 6 ∊ R. | |||||||||||
| x | x2 |
| sinx | sinx | |||
b = limx→±∞ 6x + | − 6x = limx→±∞ | = 0 ∊ R. | ||
| x | x |