Zad
Bober :D: Punkt A=(4,−3) jest wierzchołkiem kwadratu ABCD.Wiedząc,że jedna z przekątnych kwadratu zawiera
się w prostej o równaniu y=1/2x wyznacz współrzędne wierzchołków tego kwadratu oraz oblicz
pole kwadratu
24 lut 21:33
Bober :D: Pomożecie?
24 lut 22:25
ICSP: | | 1 | |
Oblicz równanie prostej prostopadłej do prostej y = |
| x. Później znajdz ich punkt |
| | 2 | |
przeciecia i masz już środek tego kwadratu. Później długość odcinka od środka do boku i masz
połowe przekatnej później już z górki.
24 lut 22:27