Witam chciałbym aby ktoś rozwiązał mi to zadanie. Pewnie każdy myśli ,że chce gotowca. Tak
,chcę ponieważ kiedy dostał bym 4−5 podciągnął bym swoją średnia z 1.67 na −−−− .Skręciłem
rzepkę i teraz to lipa takie zaległości. Więc z góry dziękuję jeżeli ktoś się zlituję i mi
pomoże.
Na rysunkach przedstawione są ostrosłupy prawidłowe. oblicz pole powierzchni całkowitej i
objętość każdego z tych ostrosłupów. Mianowicie chodzi mi o ten :
Dziękuję jeszcze raz. (CHCIAŁBYM jak najbardziej rozpisane jeśli to możliwę)
Odświeżam bo tamto było na prawdę zagmatwane.
| a3√2 | 93√2 | 729√2 | ||||
V= | = | = | ||||
| 12 | 12 | 12 |