?
Wiktor: Mam problem z zadaniem "Zapisz w jak najprostszej postaci" :
a) 2x − (−4 − 3x)
b) 10 − 2 ( t + 1) =
c) −3 ( 2y + jedna trzecia ) + 4 y
d) −6 (1 − 0,5u ) + 3u : 2 =
e) 2 (3w − 1) − w + 2 : 2 =
f) 3 ( a − 2b ) − 5(b − 2a ) =
Proszę o pomoc.
24 lut 21:02
xxx: a) 2x+4−3x = −x+4
b) 10 − 2t − 2 = −2t + 8 = −t +4
itd,itp
24 lut 21:07
Wiktor: xxx : itd,itp ?
24 lut 21:08
ICSP: a) 3x + 4
b) −2t + 8
24 lut 21:10
Wiktor: Może ktoś pomoże ? ^^
24 lut 21:10
Wiktor: ICSP : Czemu tylko a) i b) ?
24 lut 21:11
xxx: liczby wymnóż przez nawiasy i zredukuj co się da to takie trudne?
np:
f) 3a − 6b −5b +10a = 13a − 11b
24 lut 21:12
ICSP: leniwy jestem...
24 lut 21:12