pomocy
misia: Wykaż, że logab = −log1ab
( przy podstawie logarytmu jest 1/a )
24 lut 21:02
Wiktor: Jedna ab − (log a b )
24 lut 21:04
24 lut 21:05
misia: nie rozumiem ?
24 lut 21:09
lenul: wykorzystaj wzór na zmianę podstawy logarytmu
24 lut 21:10
misia: znam 9 wzorów z logarytmów ale żaden nie jest na zmianę podstawy
24 lut 21:14
24 lut 21:18
misia: hmm i jak z tego zrobić
1a 
nie mam pojęcia
24 lut 21:21
lenul: Rozpisz prawą stronę:
| | lobab | | loga b | |
P = − log 1a b = − |
| = − |
| = loga b |
| | loga 1a | | −1 | |
L=P , co należało wykazać
24 lut 21:22
misia: Dzięki wielkie
24 lut 21:30
ewa: a >1,to (log a/ log a+ log a2) −1=3
3 sty 23:02
Eta:
Nie mogłaś założyć nowego postu? tylko wyciągasz post sprzed prawie 5 lat
| | loga+loga2 | | loga+2loga | | 3loga | |
L= |
| = |
| = |
| = 3= P |
| | loga | | loga | | loga | |
3 sty 23:09