uklady rownan
Dawid: jak obliczyc uklad rownan z trzema niewidomymi ?
robilem zadnie i doszedlem do mometu ze mam 3 niewiadome i trzy rownani a nigdy tego nie
robilem jeszcze xD
2a2+2b+c=−3
−4a2−4b+c=−51
−a2−b+c=0
24 lut 20:58
lenul: np z ost r−nia wyznacz c = a2 +b
podstaw ta za "c" w r−niu pierwszym a potem skup sie tylko na 1 i drugim (obliczysz dzieki temu
"a" i "b") zostanie tylko "c" ale z tym juz nie bdzie problemu; )
24 lut 21:01
Dawid: jak robie w ten sposob to zaczyna mi sie tak skracac ze same liczby zostaja
24 lut 21:06
Bogdan:
Podaj treść zadania, ten układ równań jest sprzeczny.
24 lut 21:17
Dawid: wiem wlasnie xD
juz znalazlem blad i obliczylem wszystko przepraszam za zamieszanie .
24 lut 21:28