pomozecie
xxxx: dlugosc boku pewnego kwadratu zostala zmniejszona o 3. wowczas jego pole zmniejszyło sie o 51.
oblicz pole mniejszego kwadratu
24 lut 20:16
ICSP: a2 = (a−3)2 + 51
0 = −6a + 9 + 51
6a = 60
a = 10
Pole tego mniejszego to 49
24 lut 20:17
xxxx: dziekuje
24 lut 20:21
xxxx: a umiesz to
cyfra dziesiatek liczby dwucyfrowej jest o 2 mniejsza od cyfry jej jednosci. wyznacz te liczbe
wiedzac ze jest cztery razy wieksza od sumy jej cyfr.
24 lut 20:23
ICSP: Już ci odpisałem w tym drugim poście.
24 lut 20:24
24 lut 20:49