matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to zrobic
monisia:
podane równanie prostych zapisz w postaci ogolnej y=
1
3
x +4
24 lut 20:10
lenul:
1
y=
+ 4
3
1
x − y +4 = 0
3
albo żeby jeszcze "ładniej" wyglądało pomnóż obustronnie przez 3 x − 3y +12 =0
24 lut 20:16
monisia:
dziekuje
24 lut 21:40