matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie wielomianowe
ktokolwiek:
niech mi ktos po kolei pokaze jak to rozwiazac! rozwiaz rownanie: 6x
3
−13x
2
=2−9x
24 lut 20:03
Gorynia:
6x
3
−13x
2
=2−9x⇔(x−1)(6x
2
−7x+2)=0
24 lut 20:18