matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice :) prosze o pomoc
wojtek:
arctg(2x)
lim x=>0
4x+sinx
24 lut 19:09
olka:
z tw de l'Hospitala: liczymy pochodną licznika i pochodną mianownika [arctg(2x)]'=
1
1+4x
2
*2 [4x+sinx ]'=4+cosx lim x−>0
2
1+4x
2
/{4+cosx}=... itd
24 lut 19:19