witam mammaly problem ;P
kon: witam, mam zadanie z ktortym mam problem
| | x−5 | | 4 | |
rozwiąż równanie: |
| =− |
| |
| | x+3 | | 5 | |
problem mam z tym minusem
24 lut 19:05
ICSP: | | 4 | | −4 | |
− |
| = |
| . Nadal jest ten problem? |
| | 5 | | 5 | |
24 lut 19:08
prosze ;) : (x+3) * −4 = (x−5) * −5
−4x−12=−5x+25
x=27
24 lut 19:26
kon: | | 10 | | 10 | |
no tez tak liczyłem ale w odpowiedziach nie ma takiej odp. jest − |
| lub |
| |
| | 9 | | 9 | |
24 lut 19:28
ICSP: (x+3) * −4 = (x−5) * 5
−4x − 12 = 5x − 25
−9x = −13
24 lut 19:30
kon: ICSP tak samo własnie mi teraz wyszło, dziekuje za podpowiedz
24 lut 19:33
prosze ;) : wiesz co probuje na rone sposoby i nie wychodzi nie wiemmm...
24 lut 19:34
prosze ;) : acha no faktycznie hehe
24 lut 19:34