| −2|x|−1 | ||
Podaj liczbę rozwiązań równania | = m+3 | |
| 2−|x| |
| −2x−1 | |
= m+3 | |
| 2−x |
| −2x−1 | |
−3=m | |
| 2−x |
| −2x−1−3(2−x) | |
= m | |
| 2−x |
| −2x−1−6+3x | |
=m | |
| 2−x) |
| x−7 | |
=m | |
| 2−x |
| −(x−7) | |
=m | |
| −(2−x) |
| x−7 | ||
− | = m | |
| x−2 |
| x−2−5 | ||
− | = m | |
| x−2 |
| 5 | ||
−[ 1− | ] = m | |
| x−2 |
| 5 | |
−1 = m | |
| x−2 |
| 5 | ||
narysuj wykres funkcji y = | i przesuń go o 2 w prawo i o 1 w dół | |
| x |
| 2x−1 | |
= m+3 | |
| 2+x |
| 2x−1 | |
−3=m | |
| 2+x |
| 2x−1−3(2+x) | |
= m | |
| 2+x |
| 2x−1−6−3x | |
=m | |
| 2+x |
| −x−7 | |
=m | |
| 2+x |
| −(x+7) | |
=m | |
| −(x+2 |
| x+2+5 | ||
− | = m | |
| x+2 |
| 5 | ||
−[ 1+ | ] = m | |
| x+2 |
| 5 | ||
− | −1 = m | |
| x+2 |
| 5 | ||
narysuj wykres funkcji y = − | i przesuń go o 2 w lewo i o 1 w dół | |
| x |