matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
CIAPEK :
Oblicz
2
1
3
2
: [ 15
− (−7
) =
3
2
24 lut 16:39
dero2005:
3
2
: [15
2
3
− (−7
1
2
)] =
3
2
: [
47
3
+
15
2
] = =
3
2
: (
94
6
+
45
6
) =
3
2
:
139
6
=
3
2
*
6
139
=
9
139
24 lut 18:19