matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
zosia:
Do wykresu funkcji okreslonej wzorem f(x)=4
x
nalezy punkt A=(
1
2
;a) . Wynika stad ze : a) a= −2 b) a= 2 c) a= −
1
2
d) a=
1
2
23 lut 22:03
Anka:
a=4
0,5
a=2
23 lut 22:12