matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadac caglosc
Ana:
Zbadaj ciaglosc:
⎧
x
2
−1
√
x
−1 x≠1
1. f(x) =
⎩
3 x=1
x
0
=1
⎧
|x|+2x
2
x
x≠0
2. f(x) =
⎩
0 x=0
x
0
=0 Mam liczyć granice lewo i prawostronne, tak? W 1 funkcji mam liczyć granice lewo i prawostronna tego ułamka i w 2 to samo?
23 lut 20:47