matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
marlena.:
Dany jest ciąg a
n
=(n+1)/1 wyznacz wzór ogólny ciągu b
n
= a
n
+
1
− a
n
. Odpowiedz podaj w najprostrzej postaci.
23 lut 19:29
dziuba:
b
n
=(n+2)−(n+1)=1
23 lut 19:43