jl
czarna19: kto wie jak to zrobic

?
podstawa graniastoslupa prostego jest romb o kacie ostrym 30 stopni i boku dlugosci 12 cm.
oblicz pole powierzchni calkowitej tego graniastoslupa jesli jego wysokosc jest rowna 8
cm.
23 lut 18:39
Eta:
Pc= 2Pp + 4a*H
a= 12, H= 8
Pp= a2*sin30o=.......
23 lut 18:53
czarna19: 
?
a pole boczne
23 lut 19:11
Eta:
P
b= 4aH
23 lut 19:12
czarna19: a sinus 30 stopni ile wynosi?/
23 lut 19:16
ICSP: sprawdź w tablicach.
23 lut 19:17
23 lut 19:18
czarna19: ok juz mam. dzieki

a mam jeszcze jedno zadanie z ktorym mam problem

podstawa graniastoslupa prostego jest romb o przekatych dlugosci 15 cm i 20 cm. wiedzac ze
wysokosc tego graniastoslupa jest rowna 17 cm oblicz jego pole powierzchni calkowitej.
23 lut 19:24