Logarytmy
Patysia: Jak rozwiązać takie cuś ?;>
log3 x = 2 log√2 4 − log3 12 − 1
23 lut 17:19
Patysia: Pomyłka

ma być takie coś :
log
3 x = 2 log
3 4 − log
3 12 − 1
23 lut 17:20
Patysia: Pomoże ktoś ?
23 lut 17:37
ICSP: log
3 x = Log
3 16 − log
3 12 − log
3 3
| | 4 | |
log3 x = log3 |
| − log3 4 |
| | 3 | |
Zadanie z podręcznika MATeMAtyka dla klasy III powtórzenie o funkcjach wykładniczych i
logarytmicznych rozdział 4,9?
23 lut 17:46
ICSP: Tam w drugiej linijce na końcu zamiast 4 powinna być 3. Źle przepisałem.
23 lut 17:48
Patysia: Tak ! Dokładnie to zadanie

Dzięki, jesteś nieoceniony ! Teraz spróbuje zrobić kolejne przykłady
23 lut 18:01