matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Ala:
co jesli jednym z dwoch pierwiastkow wielomianu wyjdzie 0?
23 lut 16:13
Ala:
0
3
=1 tak?
23 lut 16:14
Ala:
.
23 lut 16:20
patryk:
od kiedy 0 = 1? może tak wielomian wyglądać: np. W(x) = x(x−1), wielomian jak wielomian.
23 lut 16:23