Proszę o pomoc
Miki: Ile razy energia kinetyczna kuli o masie 20g,pomniejszającej się z prędkością 600m/s, jest
większa (lub mniejsza) od energii kinetycznej rowerzysty, którego masa razem z rowerem wynosi
85kg? Rowerzysta porusza się z prędkością 30 km/h
Proszę o pomoc
23 lut 15:41
Zimny: m
1=20g=0,02kg
V
1=600m/s=2160km/h
m
2=85kg
V
2=30km/h
Dokoncz
23 lut 15:45
Miki: czyli to mam podstawić do wzoru czy jak
23 lut 15:49
Zimny: Tak dokladnie, podalem Ci wzor i droge do rozwiazania
23 lut 15:50
Miki: ok dzięki
23 lut 15:51
Miki:
Ek1 mi wyszło 3600J a
Ek2 − 2694,02825J
czy to dobrze bo zamieniłam tylko 30km/h na 8,33m/s i co teraz mam zrobić


Pomóżcie
23 lut 17:20
23 lut 17:32
23 lut 19:03