ola: Maturzyśći POMOCY:czy można zdawać maturę na raty tzn.w 2012 przedmioty podstawowe a za rok w
2013 dobrać sobie 2 dodatkowe?Czy trzeba na nowo całą maturę.Proszę piszcie nigdzie nie
umiałam tego znaleźć.
23 lut 12:50
ziomek: zdasz mature w 2012 masz całość TYCH obowiązkowych zdaną czyli matma, obcy, polski to nie
trzeba ich zaliczac w przyszłym roku jak będziesz chcieć dobrać sobie kilka dodatkowych
przedmiotów
23 lut 12:55
Olka: Chyba tak, jeszcze w tym roku słyszałam,że brat mojej koleżanki,który zdawał podstawę rok
temu,chciałby w tym roku zdawać rozszerzenie z matematyki i oczywiście miał taką możliwość.
Musiał coś podpisywać,a co to nie mam pojęcia. Trzeba wybrać się do szkoły, w której chcesz
zdawać maturę i tam odpowiednią osobę o to zapytać,a dokładniej dyrektorkę szkoły.
23 lut 12:57
ola: dzięki jestes kochany
23 lut 12:58
ziomek: tam bodajże masz kilka lat na zrobienie czegoś jeszcze /poprawe (bo te podstawowe też mógłbyś
na życzenie poprawić , ale nie musisz jak chcesz pisać z czego innego) ale jesteś ograniczony
czasowo od momentu jak przystąpisz pierwszy raz do matury okolo 4−5 lat na zrobienie czegoś,
nie wiem dokładnie.
23 lut 12:58
ola: ja tylko chcę sobie zrobić rok przerwy
23 lut 13:00
ola: Dzięki wszyskim to dla mnie bardzo ważne
23 lut 13:02