....
Karol: log23√16 √28
23 lut 10:32
patryk: zapisz poprawniej działanie, bo np. jak nie wiem co dwie ostatnie liczby oznaczają (mnożenie
tego logarytmu?)
23 lut 10:40
Karol: nie da się poprawniej, jest log a = 23√16 , c=√28 <− i to jest ułamek , tak i to jest
mnożenie logarytmu
23 lut 10:44
Trivial: zamień wszystko na potęgi dwójki i zamień podstawę logarytmu na 2.
23 lut 11:06
Karol: nie potrafię tego zrobić...
23 lut 11:30
Karol: pomoooocyyyy przy tym zadaniu,siedze nad nim od rana... i nic!
23 lut 20:13
ICSP: jak ja tego nie wdzię cop tam jest. Zastosujmy cos takiego:
loga b
a = ?
b =?
Zapisz używając dużej kreski ułamkowej.
23 lut 20:14
Karol: logac=b
a=23√6
c= √28
23 lut 20:25
ICSP: a = 23√6 czy a = 23√16?
23 lut 20:25
Karol: sory 23√16
23 lut 20:27
23 lut 20:27
ICSP: a= 2
3√16 = 2* 2
43 = 2
73
(2
73)
b = 2
−52
Musiałem się gdzieś machnąć dość dziwny ten wynik.
23 lut 20:33
ICSP: źle przemnożyłem pod koniec. Poprawisz już sam jeżeli wcześniej nie ma błędu.
23 lut 20:35
Karol: no tak! teraz to oczywiste. Jeju dość łatwe,a tyle zamieszania narobiłem. Dzięki wielkie!
pozdrawiam
23 lut 20:37
ICSP: | | 15 | |
Masz odpowiedzi  Poprawny wynik to − |
| |
| | 14 | |
23 lut 20:38
23 lut 20:39
ICSP: No tak.
23 lut 20:39
Karol: ok

, nie mam niestety,ale uważam że powinno byc dobrze,zapomniałem o tej metodzie. Dziękuje
za pomoc!
23 lut 20:40