Sinusy cosinusy
Grr: Witam, powiedzcie mi drodzy matematycy: Cóż to za rodzaj zadania, i jak to mam ruszyć ?
| | 1 | |
Jeżeli sinα cosα = |
| to (sin+cos)2 ma wartość? |
| | 4 | |
22 lut 23:51
22 lut 23:52
bart: sin
2x+2sinxcosx+cos
2x=1+2sinxcosx=1,5
22 lut 23:52
Trivial: Pytanie było o wartość, a nie o rozwiązanie.
22 lut 23:53
bart: nie czepiaj sie
22 lut 23:54
Grr: dobra czepusie

skąd się zrobiło sin
2x +2sin
x... etc.
skąd te iksy? jakoś tak bardziej humanistycznie się da ;>
23 lut 00:02
Max: Nie da sie
23 lut 00:14