zadanie
czekolada002: w koło o obwodzie 6 pi cm wpisz trójkąt foremny. ile cm ma wysokosc tego
trojkata?
8 lut 20:13
kaz: 2πr=6π⇒r=3
r=1/3*h ⇒h=3*r=9
9 lut 01:19
czekolada 1994: w koło wpisano trójkąt ABC, W KTÓRYM /KĄT CAB /=52 STOPNIE / KĄT ABC/=68 Stopni
.
styczna do okręgu w punkcie C przecina prostą AB wpunkcie D . oblicz miary kątów
wewnętrznych trójkąta CBD.
9 lut 15:09
czekolada 1994: w okręgu cienciwa AB o długości 4,2 cm wyznacza łuk, na którym opiera się kąt
wpisany równy 30 stopni. oblicz promień tego okręgu.
9 lut 15:12
damian: yhyfjutikyouipkl;;'ho8i';'op'po'p
9 lut 16:41
Pikapikapika: w koło o obwodzie 6π cm wpisano trójkąt foremny . Jaką długość ma wysokość tego trójkąta ?
13 lis 18:27