matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
roz. na ułamki proste
karoo:
1−x/x
3
+x
22 lut 21:07
M:
29 mar 19:54
M:
6 cze 06:00
Leszek:
1−x
1−x
=
x
3
+x
x(x
2
+1)
A
Bx+C
+
⇒Ax
2
+A +Bx
2
+ Cx = 1 −x⇒ A=1 ; B= −1 ;C=−1
x
x
2
+1
6 cze 14:27